Verzuim en arbeidsongeschiktheid

Verzuim en arbeidsongeschiktheid

Hoe langer verzuim duurt, hoe kleiner de kans op herstel en terugkeer in de functie. Daarom staan wij voor een proactieve aanpak, met intensief contact met werkgever en werknemer. Met de juiste kennis en de juiste tools. Reduceer kosten: van uzelf, uw werknemer en de verzekeraar.

Verzuimdossiers in beweging

Wij boeken succes: samen met u creƫren we echt beweging. Zo voorkomen we dat werkgever en werknemer verzanden in onduidelijkheid, misverstanden en een uitzichtloze situatie.

Bij werkgevers lichten we complexe dossiers door. Met onze kennis over het UWV en haar vele procedures brengen we vaart in situaties en bieden we nieuw perspectief.

De juiste tools

Een arbeidsdeskundig onderzoek is zo geregeld bij een van onze experts. Ook verloning en casemanagement van Ziektewet- en WGA-dossiers nemen we uit handen. Dit doen onze collega’s van Human Capital Alert

Betrokken houden werknemer

Onze benadering is pro-actief en doortastend. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans op reactivering, herstel en/of een geslaagde herplaatsing. Frequent, persoonlijk contact met zieke werknemers is essentieel! Zij voelen zich meer betrokken bij en verantwoordelijk voor een goede uitkomst van een herstel- of re-integratietraject.

Schadelastbeheersing

Kortom, anders omgaan met schadelast en re-integratie voorkomt onnodige kosten en zorgt voor betere benutting van beschikbaar arbeidskapitaal. Dit noemen we schadelastbeheersing: het reduceren van de kosten voor zowel werknemer als werkgever en de verzekeraar.

Regres loon- en premieschade

Human Capital Scan vordert ook loon- en premieschade bij ongevallen op basis van no cure no pay. Wij zetten ons in om het loon te verhalen op diegene die aansprakelijk is voor de gebeurtenis die tot ziekte van de werknemer heeft geleid.

Vraag om meer informatie of advies aan een van onze specialisten:

Yoeri Weekhout
yoeri.weekhout@hcscan.nl
(088) 1810000