Vacature: IT Business Architect

Functieprofiel IT Business Architect bij een snel groeiend bedrijf

Uitdaging

Door de huidige sterke groei binnen Human Capital Services is er meer dan ooit behoefte aan een stevig IT-fundament. Vijf van de beste specialisten worden geworven om de arbeidsmarkt van Nederland weerbaar en toekomst bestendig te maken. Het team bestaande uit een IT Business Architect, datascientist, IT security specialist, IT jurist en een UX expert bouwen aan de blauwdruk van een coherent, veilig en waarde creërend platform voor onze toekomstige arbeidsmarkt.

Er is behoefte aan een platform waarin verschillende softwareapplicaties zoals Xpertsuite, Personeelsformulier.nl, onboarding software en ons zelfontwikkelde RiA-platform samen komen. Deze softwareapplicaties zijn voornamelijk gericht op workforcemanagement, absence en disability. Bij de ontwikkeling van het platform ligt de nadruk op een intuïtieve user experience en een sterke koppeling tussen de verschillende softwareapplicaties.

Doel: met een glimlach 1 actieve dienst in uitvoering bij alle Nederlandse werkgevers

Wat doen wij?

Bij Human Capital Services realiseren we extra rendement op het Human Capital en helpen wij werkgevers te voldoen aan hun wettelijke verantwoordelijkheden. Met succes, want sinds onze oprichting in 2003 hebben wij voor ruim 3.400 opdrachtgevers meer dan € 130 miljoen teruggevorderd. Veel van deze werkgevers blijven vervolgens klant op een of meerdere services. Vanuit een bedrijf dat zich richtte op onderzoeken om loonkosten te verlagen, zijn wij uitgegroeid tot een breed inzetbare en snelgroeiende organisatie. Er wordt hard gewerkt om uitstekende service te verlenen aan onze klanten maar er is ook ruimte voor een grapje. Omdat we werken met vertrouwelijke gegevens zoeken we collega’s die hier discreet mee omgaan.

Recent zijn we door Nationale Nederlanden overgenomen en in voorbereiding op verdere uitbouw van bestaande diensten en de integratie van nieuwe services.

Functiebeschrijving

Nummer één, ‘de IT Business Architect’ is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beoordelen van technologische innovaties die afgestemd zijn op binnen de organisatie bestaande architectuur en strategische kaders, met als resultaat een optimale en zo efficiënt mogelijke verbinding tussen technologische organisatiedoelstellingen en -eisen. De architect werkt nauw samen met diverse interne en externe stakeholders en vertegenwoordigd hierin de rol van een spil tussen strategisch en operationeel niveau.

Resultaatgebieden

De IT Business Architect is verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van een duurzame technologische strategie in samenspel met het strategisch management.
 • Het implementeren, coördineren, toezicht houden op en leiden van de technologische strategie.
 • Het op de hoogte zijn van “state of the art” ontwikkelingen en trends binnen het eigen vakgebied.
 • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van in- en externe stakeholders en leveranciers, en hen informeren en beïnvloeden over relevante onderwerpen.

Taken per resultaatgebied

 • Je draagt zorg voor een strategisch IT Plan waarin de IT-ontwikkeling voor de komende jaren in is opgenomen
 • Je draagt zorg voor de uitrol en uitvoer van het strategisch IT Plan, hierbij leg je voortdurend de relatie tussen de business en organisatiedoelen. Je communiceert als IT Architect op alle niveaus van de organisatie
 • Je bent early adopter en uitstekend geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op IT-gebied en draagt deze kennis over in de organisatie
 • Je bent communicatief vaardig en betrekt en informeert je stakeholders

Benodigde persoonlijke eigenschappen/competenties

De eigenschappen die je in jezelf herkent, zijn als volgt: klant- en resultaatgerichtheid, een visie als IT architect en over IT als vakgebied, coachende en communicatieve vaardigheden, alsmede een conceptueel denkvermogen.

Opleiding en werkervaring

HBO+ / WO, bijvoorbeeld Technische Informatica of Technische Bedrijfskunde aangevuld met relevante cursussen en opleidingen op het gebied van Enterprise/IT Architectuur en of vakinhoudelijke aspecten. Minimaal 5 jaar werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden en start

 • Functie voor 40 uur (minder uren is bespreekbaar)
 • Jaarcontract met de intentie voor een contract voor onbepaalde tijd
 • In deze functie start je in overleg zo snel mogelijk.

Sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je motivatie en CV t.a.v. Erik Bruinsma naar erik.bruinsma@hcservices.nl  Mocht je vragen hebben dan kun je Erik bereiken op 06-13767099.

We bevestigen de ontvangst van je sollicitatie binnen 2 werkdagen. Daarna volgt er een kort telefonisch interview en indien dat positief verloopt twee sollicitatiegesprekken bij ons op kantoor met verschillende collega’s.

Ons kantoor

Human Capital Services is gevestigd in het moderne HNK gebouw aan de Oude Middenweg 17 te Den Haag. Ons kantoor is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.