eHerkenning

eHerkenning is dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid. Human Capital Scan maakt waar mogelijk gebruik van eHerkenning voor de aanvraag van subsidies voor haar opdrachtgevers.

Online diensten

Overheidsorganisaties bieden steeds vaker online hun diensten aan en bedrijven vinden dat prettig. Want wie online eenvoudig een bezwaarschrift kan indienen of een vergunning kan aanvragen, bespaart tijd en geld.

Inloggen bij de overheid

Omdat het vaak om vertrouwelijke informatie gaat, moet het online contact veilig en betrouwbaar zijn. Simpel gezegd: Is de persoon wie hij zegt dat hij is? En mag hij doen wat hij doet? eHerkenning controleert én bevestigt dit. Heel eenvoudig.

eHerkenning: uw digitale sleutel

Als een bedrijf online diensten wil afnemen bij een overheidsorganisatie dan heeft hij een eHerkenningsmiddel nodig, de digitale toegangssleutel waarmee eenvoudig bij verschillende overheidsorganisaties inlogt. Dit is bijvoorbeeld een gebruikersnaam – wachtwoordcombinatie, eventueel aangevuld met sms of token.

Veiligheid voorop

De aanvraag voor bijvoorbeeld een afvalcontainer is minder gevoelig dan de online inzage van een subsidieaanvraag. Om die reden schermt een overheidsorganisatie de online dienst de ene keer meer af dan de andere. Daarvoor hanteren zij vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het eHerkenningsmiddel moet minimaal aan het vereiste niveau voldoen.

5 niveaus

De middelen zijn onderverdeeld in vijf betrouwbaarheidsniveaus: van laag tot zeer hoog. Human Capital Scan regelt eenvoudig en transparant uw eHerkenning! Wij beschikken over het betrouwbaarheidsniveau 2+ zoals vereist voor veel subsidie-aanvragen. Het niveau van een eHerkenningsmiddel kan altijd verhoogd worden.

Betrouwbaar netwerk

eHerkenning wordt geleverd door erkende aanbieders die zijn verenigd in een netwerk. eHerkenning is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en is georganiseerd als stelsel. In het stelsel zijn afspraken vastgelegd met als doel om samenwerking en zekerheid in het netwerk te garanderen.

 

Vraag om meer informatie of advies:
yoeri.weekhout@hcscan.nl
(088) 1810000